BABYMASSAGE EN COACHING

Warmte, aanraking, gewiegd en vastgehouden worden, lichamelijk contact en strelingen zijn voor elke baby essentiële behoefte. In dit bezoek leren we jou om op een liefdevolle manier je kindje te masseren. De RISS methode die we je leren kun je vanaf dag 1 toepassen. Is je kindje 5 a 6 weken oud kun je de Shantala techniek toepassen. Babymassage is erg goed voor de hechting tussen moeder en kind en het heeft een positieve werking op beide. Hechting speelt  een essentiële rol in de sociale en emotionele ontwikkeling. Deze massage is voor alle baby’s goed maar kan ook een uitkomst bieden bij kinderen die last van krampjes hebben, slecht slapen en niet goed groeien. Ook is babymassage erg goed voor kinderen die te vroeg geboren zijn en in de couveuse hebben gelegen. Wij komen bij je thuis en stemmen de ondersteuning/coaching af, op jou behoeftes, op dat moment. Wij brengen alle benodigdheden met ons mee en maken gebruik van biologische oliën.

BUNDEL BABYMASSAGE EN COACHING

In de bundel babymassage leren we jou te masseren volgens de Shantala methode. Deze methode is toe te passen vanaf de leeftijd 5 a 6 weken. We leren je naar je kindje te kijken, je intuïtie te volgen en te vertrouwen op jezelf. Verder leren we je nog andere technieken o.a. pulsen en polariteitsmassage. Het is belangrijk vooral te kijken naar welke aanraking het beste bij jou kindje past. Deze bundel bestaat uit 3 bijeenkomsten waarin we in elke bijeenkomst een gedeelte van de massagetechniek aanleren en een thema bespreken zoals, Dunstan babytaal, inwikkelen, dragen en warmtezorg. Iedere situatie/dag is anders daar stemmen wij de coaching op af.

WARMTEZORG

Bij het thema warmtezorg kijken wij samen naar hoe je warmte kunt toevoegen bij de verzorging van je kindje. De temperatuur van je kindje is erg lastig te bepalen. Wanneer is hij/zij te warm of te koud gekleed? Het belang van warmte is groot want warmtezorg brengt rust, voor jezelf en je baby. Door alles met aandacht te doen en dicht bij jezelf te blijven krijg je vertrouwen in je eigen intuïtie. We leren jou om een wollen buikwikkel te gebruiken, evt met een kamilleolie kompres. Dit werkt goed bij buikkrampjes.  We laten zien hoe je je kindje veilig kunt inwikkelen met een wollen wikkeldoek. Kinderen waar warmtezorg wordt toegepast groeien en slapen beter en hebben  minder last van krampjes. Door rust en regelmaat te brengen krijg je inzicht en leer je je kindje begrijpen.

DUNSTAN BABYTAAL

Bij de Dunstan babytaal leren we jou goed naar je kindje te luisteren en te herkennen waarom je baby huilt. Hoe veel een baby huilt en hoe gemakkelijk hij gerust te stellen is kan variëren. De eerste weken is een baby vaak wat rustiger en slaapt hij veel. Zodra de baby wat alerter wordt, laat hij/zij zich ook meer horen. Observeren hoe je baby communiceert en het soort reactie die hij laat zien in bepaalde situaties kan voor jou waardevolle inzichten geven over je baby. De Dunstan babytaalmethode leert je te luisteren naar de voorfase van het huilen van een baby, voordat het echte huilen uitbarst.

COACHING

Heb je moeite met bijvoorbeeld het vinden van je balans in deze nieuwe levensfase? Zie je soms de positiviteit even niet en is het allemaal minder leuk dan dat je gedacht had. Samen met jou gaan we kijken naar wat je lastig vindt, stellen we doelen en maken  opdrachten zodat je tot nieuwe inzichten komt. Hierdoor krijg je vertrouwen, rust en ontspanning in deze nieuwe fase van je leven. Deze gesprekken worden bij jou thuis gevoerd of op locatie waar jij je prettig voelt.

Moeder massage

zie voor uitleg tabblad moedermassage

Algemene voorwaarden